Zdravý dom už za tri mesiace

Moderné, zdravé a zároveň energeticky úsporné bývanie je snom každého z nás. V súčasnej dobre stúpa záujem o ekologické stavby v nízkoenergetickom či pasívnom štandarde, ktoré splnia aj najnáročnejšie požiadavky svojich budúcich obyvateľov.

Do popredia sa dostávajú aj materiály, ktoré boli donedávna považované za výsadu západných a severských krajín. Moderné drevostavby sa však pýšia rýchlou výstavbou, dlhou životnosťou a energetickou úspornosťou, vďaka čomu sa stávajú čoraz obľúbenejšie. Ich základom je kvalitné ekologicky nezávadné drevo, ošetrené proti prípadným parazitom. Jeho výhodou je
aj nízka priepustnosť hluku a výborné tepelnoizolačné vlastnosti, ktoré šetria náklady na vykurovanie. „Náklady priemernej štvročelennej rodiny, žijúcej v paneláku,
sa dokážu vyšplhať až do výšky 250€ mesačne. Nové technológie nám umožňujú stavať domy, v ktorých naši klienti ušetria viac ako 70 % bežných výdavkov na energie.”
hovorí Ľuboš Kolesár, majiteľ spoločnosti Zelená stavba. Drevo ako základný stavebný prvok zabezpečuje suchý proces výstavby. Aj ostatné práce pri stavbe a dokončovaní sú prevažné suché a rýchle, preto je možné bývať v drevodome oveľa skôr ako v murovanom dome. „Dom na kľúč vieme postaviť už za tri mesiace.” vysvetľuje Ľuboš Kolesár.

Zelená stavba sa zaoberá výstavbou ekologických domov po celom Slovensku. Okrem kompletnej realizácie zabezpečuje pre svojich klientov projektovú dokumentáciu na mieru a poradenstvo v oblasti zdravého bývania v drevodomoch.

zelena-stavba_billboard02

www.zelenastavba.sk

Autor: Veronika Samková a Miroslava Korytková