České aerolínie otvoria v nadchádzajúcej letnej sezóne najmenej sedem nových destinácií

České aerolínie (ČSA) pripravili pre svojich klientov na prahu letnej sezóny celý rad noviniek. Jednou z nich je aj plán na najmenej sedem nových liniek. Na detaily sme sa spýtali Jána Tótha, riaditeľa Českých aerolínií pre Obchod a marketing.

ČSA plánujú otvoriť niekoľko nových destinácií. Kam a ako často tam budú ČSA lietať?

Od začiatku letnej sezóny začneme prevádzku na nových linkách z Prahy do Billundu, Bolone a Osla. Do všetkých troch destinácií budeme operovať štyri spiatočné lety týždenne. Od polovice mája odštartujeme prevádzku aj na linke do írskeho Corku a od júna do španielskeho Bilbaa. Do oboch budeme vybavovať po dve frekvencie za týždeň. Budeme tiež operovať medzi Billundom a Oslom a podľa vzoru úspešnej linky Košice – Bratislava – Praha zavedieme prevádzku aj na linke Ostrava – Praha – Düsseldorf. Máme v pláne pripraviť aj dve nové cieľové destinácie v Rusku, konkrétne Kaliningrad a Kazaň, ale štart pravidelnej prepravy na týchto linkách záleží od ďalšieho vývoja kurzu ruského rubľa a ruského trhu ako takého, pretože vlani nastal výrazný pokles dopytu po cestách do ČR.

Okrem toho do letového poriadku ČSA pribudne necelá desiatka nových destinácií operovaných našimi partnermi pod hlavičkou SmartWings, na ktorých budeme mať svoj kód OK. Ide napríklad o Faro, Funchal, Podgoricu, Tiranu, Varnu, Prevezu a Samos či Londýn-Gatwick.

Je pre vás toto rozšírenie siete leteckých liniek ČSA významným krokom?

Áno a naše ambície v tomto štádiu ešte nekončia. V súčasnosti finalizujeme prípravu ďalších troch alebo štyroch nových destinácií, ktoré by sme chceli otvoriť ešte toto leto. V nadchádzajúcej letnej sezóne tak České aerolínie budú môcť svojim klientom ponúknuť minimálne 18 nových liniek.