Úvodné slovo

Milí cestujúci,

Karl Fotorok 2014 bol pre letisko Košice s nárastom prepravených cestujúcich o viac ako 50% naozaj vzrušujúcim obdobím. Letecké spojenie na letisko Londýn Luton prevádzkované spoločnosťou Wizz Air sa stalo a stále je ozajstným príbehom úspechu. Obzvlášť keď vezmeme do úvahy fakt, že letisko Košice je v rebríčku vyše 100 destinácií, do ktorých lieta Wizz Air, bez prestávky na prvom mieste v ukazovateli „on time performance“. To znamená, že lietadlá Wizz Air-u odlietajúce z Košíc prakticky nemajú meškania spôsobené letiskom.

Bohatá ponuka sedemnástich charterových destinácií na druhej strane priniesla ovocie v podobe historicky najúspešnejšej letnej sezóny. Ďakujeme, že ste si vybrali letisko Košice!

V roku 2015 sme sa so spoločnosťou Wizz Air dohodli na vytvorení základne pre nový Airbus A320 a na otvorení dvoch nových liniek – na letiská Miláno Bergamo (Taliansko) a Doncaster Sheffield (Anglicko). Letenky sú už v predaji. Počas letnej sezóny očakávame opäť širokú ponuku prímorských destinácií, aj s niekoľkými novinkami, ako napríklad Tirana (Albánsko).

Letisko Košice ponúka na prenájom vynovené kancelárske priestory triedy „A“ v našom Aviation Business Centre: budovy Alfa a Bravo s perfektnou infraštruktúrou vrátane 24-hodinovej bezpečnostnej služby.

Prioritou na rok 2015 pre nás ostáva ďalší rozvoj Košíc a východného Slovenska prostredníctvom spoločného postupu s našimi partnermi – mestom Košice, Košickým samosprávnym krajom, spoločnosťami Košice Turizmus a Košice 2013 – zákazníkmi, dodávateľmi a profesionálnymi zamestnancami.

Navštívte náš web www.airportkosice.sk, sledujte nás na Facebooku, užite si naše služby a začnite svoju cestu s letiskom Košice.

Karl Dandler, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva