Na letisku Košice odštartovali letnú charterovú sezónu

Prvý let smeroval už tradične do egyptskej Hurghady

Let číslo 6D6094 českej leteckej spoločnosti Travel Service v stredu 3. júna odštartoval letnú charterovú sezónu na letisku Košice. Lietadlo typu Boeing 737-800 so 146 cestujúcimi na palube nabralo ráno o 10:35 smer Hurghada. Kompletný zoznam charterových destinácií s odletom z Košíc pre letnú sezónu 2015 predstavil výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Karl Dandler: „Na výber je spolu 13 prímorských destinácií, konkrétne: Antalya (Turecko), Burgas (Bulharsko), Cagliari (Taliansko – Sardínia), Heraklion (Grécko – Kréta), Hurghada (Egypt), Korfu (Grécko), Lamezia Terme (Taliansko – Kalábria), Monastir (Tunisko), Rijeka (Chorvátsko), Rhodos (Grécko), Ercan (Severný Cyprus), Tirana (Albánsko) a Izmir (Turecko). Je z čoho vyberať a veríme, že cestovné kancelárie pripravili pre dovolenkárov atraktívne ponuky.“ V zozname si cestujúci môžu nájsť aj novinky, a to konkrétne albánsku Tiranu a tureckú destináciu Izmir.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Počas letnej sezóny 2014 letisko Košice vybavilo spolu 124 363 charterových cestujúcich a Karl Dandler doplnil, že „ak všetko pôjde podľa aktuálnych predpokladov, tohtoročné leto by malo byť približne na úrovni vlaňajšej mimoriadne úspešnej sezóny.“ V súvislosti s letnou charterovou ponukou pridal Karl Dandler ešte jednu informáciu: „Na lety do bulharského Burgasu a na grécky ostrov Rodos je možné zakúpiť si aj samostatnú letenku – či už priamo na letisku v agentúre Skyport alebo prostredníctvom webovej stránky leteckého prepravcu www.smartwings.com.“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Popri prímorských dovolenkových destináciách samozrejme ani počas letnej sezóny nebudú chýbať pravidelné celoročne prevádzkované spojenia do Londýna, Bratislavy, Kyjeva, Prahy a Viedne prostredníctvom partnerských aerolínií Wizz Air, České Aerolínie a Austrian Airlines. Po otvorení základne bude spoločnosť Wizz Air od 5. júna každý piatok a pondelok prevádzkovať aj lety z Košíc do Milána Bergama a každú stredu a nedeľu do severoanglickej destinácie Doncaster Sheffield.

tlačová správa
Foto: Rado Mlýnek