Úvodné slovo Karla Dandlela

Milí cestujúci,

Karl Fotov lete 2013 boli z Košíc prevádzkované pravidelné linky do troch destinácií – Bratislava, Praha a Viedeň. O dva roky neskôr, v lete 2015, sa tento počet viac ako zdvojnásobil. V septembri 2013 začala spoločnosť Wizz Air lietať na linke Košice – Londýn Luton, 18. mája tohto roku České aerolínie prvým letom odštartovali nové pravidelné spojenie do Kyjeva a 5. júna sme oslávili otvorenie základne spoločnosti Wizz Air v Košiciach, s ktorým sú spojené nové linky na letiská Miláno Bergamo (Miláno hostí až do októbra Svetovú výstavu EXPO 2015, o ktorej sa môžete dočítať na strane 18) a do druhej anglickej destinácie, Doncaster Sheffield. Základňa Wizz Air-u je pre nás významným míľnikom, keďže prináša približne tridsať priamych pracovných miest (posádka Airbusu A320 je slovenská) a približne pätnásť nepriamych pracovných miest v oblasti údržby, cateringu a pozemnej obsluhy. Základňa tiež vytvára silné predpoklady pre ďalší udržateľný rozvoj leteckej dostupnosti východného Slovenska.

Srdečne blahoželáme mestu Košice k zisku titulu Európske mesto športu 2016. Po titule Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 je to ďalšie významné ocenenie pre naše mesto a skvelá príležitosť na propagáciu Košíc ako vzrušujúcej turistickej destinácie.

Medzičasom úspešne odštartovala letná charterová sezóna. Počas nej bude k dispozícii trinásť prímorských destinácií s odletom z Košíc. Pribudli dve novinky: turecký Izmir a albánska Tirana. Do destinácií Rodos a Burgas je možné zakúpiť si aj samostatné letenky, a to priamo u českého leteckého prepravcu Smartwings na jeho stránke smartwings.com. Kontaktujte svoju cestovnú kanceláriu alebo leteckú agentúru a užite si dovolenku s komfortným odletom z Košíc.

Navštívte náš web www.airportkosice.sk, sledujte nás na Facebooku, užite si naše služby a začnite svoju cestu s letiskom Košice.

Karl Dandler,
výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva