WIZZ AIR otvoril v Košiciach svoju 20. základňu

5. jún bol na košickom letisku dobrým dôvodom na oslavu. Wizz Air – najväčší nízkonákladový letecký prepravca v strednej a východnej Európe – otvoril svoju 20. základňu práve v metropole východného Slovenska, v Košiciach. Od 17. septembra 2013, kedy Wizz Air prvýkrát odletel do Londýna, prepravil z a do Košíc viac ako 170 000 cestujúcich. Základňa pre Airbus A320 pozdvihuje spoluprácu letiska Košice a Wizz Air-u na novú úroveň. Očakáva sa významný nárast prepravených cestujúcich.

Súčasťou slávnostného otvorenia základne bol aj inauguračný let do Milána, ktorý bol nasledovaný inauguračným letom do destinácie Doncaster Sheffield v nedeľu 7. júna. Obe spojenia sú prevádzkované 2x týždenne. Letenky od 14,99 € (jednosmerne vrátane poplatkov a malej príručnej batožiny) sú k dispozícii na wizzair.com. Spolu s aktuálnou ponukou desiatich letov týždenne do Londýna tak bude Wizz Air ponúkať z Košíc v lete až štrnásť letov týždenne, t.j. dva lety každý deň.

Hostia si v rámci slávnostného otvorenia základne mohli vychutnať tóny klasickej hudby v podaní členov Košickej Štátnej Filharmónie. Airbus A320 bol na letisku privítaný slávnostnou vodnou bránou v ružovo-modrých farbách Wizz Air-u. Cestujúci boli pohostení špeciálnou tortou, muffinmi a pozornosť sa im ušla aj od organizácie Košice Turizmus.

Predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ košického letiska Karl Dandler: „Dnes oslavujeme významný míľnik pre letisko Košice, mesto Košice a pre celý región. My, letisko Košice, sme hrdí na to, že môžeme slúžiť ako vstupná brána do najdynamickejšie sa rozvíjajúceho mesta na Slovensku. Letecká doprava a letecká dostupnosť je nevyhnutnou esenciou pre ekonomický rozvoj každého regiónu. Som veľmi rád, že môžem povedať, že vďaka podpore našich partnerov – mesta Košice, Košice Turizmus, Košického samosprávneho kraja a organizácie Košice 2013 – sú Košice spojené pravidelnou leteckou linkou so siedmymi európskymi mestami.“

Na slávnostnom otvorení základne v Košiciach manažérka pre komunikáciu v spoločnosti Wizz Air Tamara Mshvenieradze povedala: „Veľmi sa tešíme, že dnes môžeme osláviť otvorenie našej košickej základne – prvej základne Wizz Air-u na Slovensku. Wizz Air začal prevádzkovať svoju prvú linku z Košíc do Londýna pred menej ako dvomi rokmi a dnes pridávame linku do Milána Bergama, ku ktorej v nedeľu pribudne spojenie na letisko Doncaster Sheffield. Tešíme sa na to, že atraktívnymi cenami leteniek už od 14,99 € budeme podporovať cestovný ruch v Košiciach, ako aj obchodné vzťahy medzi Slovenskom, Talianskom a Spojeným Kráľovstvom. Naše slovenské posádky sa postarajú o excelentný zážitok z cestovania, takže sa veľmi tešíme na množstvo spokojných cestujúcich a plodné partnerstvo s letiskom Košice.“

Autor: Juraj Toth
Foto: Rado Mlýnek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA