Lukáš Adamec: „Chorvátsko je pre mňa raj.“

Lietanie je preňho ešte stále zážitkom. Skôr však cestuje po Slovensku – pobieha medzi televíznym štúdiom, divadlom a skúšobňou v tričku KERE a svoju slávu si užíva naplno, so všetkým dobrým aj zlým, čo prináša. Lukáša Adamca (29) vám určite netreba predstavovať. Radšej si prečítajte, čo všetko nám prezradil v rýchlom rozhovore.

Ste spevák, muzikálový herec, bývalý vodnopólista, otec a manžel, tvár známa z televíznych šou. Ktorá z týchto rolí je pre vás najdôležitejšia a ktorá najnáročnejšia?

Náročné sú všetky, ale najdôležitejšia je moja rodinná úloha. Keď mám pohodu doma, potom sa mi aj ľahšie robí. Asi ako každému. Som šťastný človek, ktorý miluje svoju rodinu a svoju robotu.

V minulosti ste vymenili kariéru profesionálneho športovca za kariéru umelca. Prečo ste si vybrali to druhé?

Rodičia nás k jednému aj druhému viedli od detstva, aby sme boli zamestnaní a nevystrájali. Nemusel som sa ale rozhodovať, s profesionálnym športom som skončil predtým, ako som začal spievať.

I keď ste rodený Košičan, doma sa zdržiavate len málo, skôr vás môžeme stretnúť v Bratislave. Aj tu však re-prezentujete východ tričkami KERE. Ste hrdí na to, že ste z Košíc?

S rodinkou bývame v Bratislave len zopár mesiacov, ale pravdou je, že sa odtiaľ vďaka práci dostanem len ťažko. Na jednej strane je to dobre, no na druhej by som už rád zaskočil späť do mojich milovaných Košíc. Čo sa týka KERE, je to moja doživotná láska a som hrdý, že ich môžem reprezentovať a mať vďaka nim kúsoček Košíc vždy pri sebe.

lookbook3

Ak by ste to mali porovnať, v čom sú Košičania iní ako ľudia z Bratislavy?

Ľudia sú všade rovnakí, ide o to, na koho máte šťastie. Aj v jednom aj v druhom meste sú takí, čo sa vám budú páčiť, a ta-kí, čo nie. Hlavne to netreba riešiť. No ak mám odpovedať na otázku, podľa mňa sme my, Košičania, oproti Bratislavčanom trošku temperamentnejší.

Poďme k vášmu aktuálnemu vystupovaniu v televízii, konkrétne v relácii Tvoja tvár znie povedome. Prezraďte, čo máte spoločné s Tinou Turner, Janis Joplin, Joe Cockerom a ďalšími osobnosťami, ktoré ste stvárnili?

Vôbec nič. Som ale veľmi rád, že som sa na nich vďaka tomuto projektu mohol aspoň za chvíľku zahrať.

Z vašej speváckej kariéry mi nedá nespomenúť muzikál Atlantída. Ako by ste popísali vašu postavu v ňom? Kde vás môžeme na doskách vidieť najbližšie?

V Atlantíde hrám Milana, veľmi tajomného človeka so smutným osudom. Ak vás zaujíma viac, musíte sa prísť pozrieť, v máji máme s muzikálom turné po Slo-vensku, na ktoré sa veľmi teším. Nič také som ešte nezažil. A nedá mi nespomenúť pre mňa ešte vzácnejší muzikál Jesus Christ Superstar, kde som si vyspieval postavu Judáša. Rovnako, ako Atlantídu, aj ten režíruje Ján Ďurovčík.

Novinkou je aj dokončovaný albumHorskej chaty, ktorý ste uviedli viktoriánskym videoklipom. Čo nám môžete o albume prezradiť?

Že všetky songy sú veľmi živé, majú dobrý zvuk, super nápad, bavia ma a že o CD budete určite ešte veľa počuť.

IMG_25867 copyČo vás na živote celebrity baví najviac a čo by ste naopak ochotne oželeli?

Baví ma práca samotná. Či už je to skúšanie muzikálu, kde sa učím tancovať, spievať a hrať nové veci, alebo nahrávanie albumov, pri ktorých sa môžem v štúdiu vyblázniť. Samozrejme, najviac milujem koncerty. Na nich cítim, že naozaj žijem. Neoželel by som nič, k sláve patrí všetko zlé aj dobré, len s tým treba vedieť narábať.

Jednou z nesporných výhod sveta vo svetle reflektorov je cestovanie. Aký k nemu máte vzťah? Radi lietate?

Lietam veľmi rád, no žiaľ zatiaľ nie často. Dosiaľ som letel asi len desaťkrát, takže stále je to pre mňa také „wow“. Dúfam, že v budúcnosti budem mať možnosť cestovať viac a ďalej.

Kam sa chystáte na dovolenku a podľa čoho si ju vyberáte?

Dovolenku si vyberám podľa časovej náročnosti práce. S manželkou máme radi napríklad Chorvátsko, pre mnohých ľudí je to obyčajná destinácia, no pre nás je to raj. Výhodou je, že viem chorvátsky, takže máme more, sme blízko domova, ak by vyskočila nejaká práca, aj sa dobre dorozumieme. V Zadari máme dokonca časť rodiny.

Predpokladám, že často cestujete s rodinou. Máte nejaké osvedčené tipy, ako zabaviť dieťa počas dlhej cesty?

Na každé dieťa zaberá niečo iné, to naše má, prekvapujúco, rado hudbu.

Máte nejaké vysnívané mesto, kde by ste raz chceli spievať pred publikom?

Rád spievam všade, kde je publikum, či už je to doma alebo na konci sveta, teší ma to rovnako. Ale rád by som sa išiel pozrieť napríklad do Austrálie.

Ďakujem za rozhovor.

Veronika samková
Foto: archív Lukáša Adamca