Poľské aerolínie LOT otvorili letecké spojenie Varšava – Košice!

Poľské aerolínie LOT 30. marca slávnostne začali prevádzkovať nové letecké spojenie, ktoré metropolu východného Slovenska spája s hlavným mestom Poľska a celou sieťou destinácií v ponuke poľského národného dopravcu.

Cestujúci z východného Slovenska a priľahlých regiónov budú mať odteraz možnosť využiť spojenia do najzaujímavejších európskych destinácií ako napríklad Štokholm, Düsseldorf, Zürich, Amsterdam, Paríž, Ženeva, Kodaň, Hamburg či Barcelona vďaka krátkemu a pohodlnému prestupovaniu vo Varšave, kde LOT ponúka prestupový čas už od 30 minút!

„Otvorením novej linky chceme cestujúcim z východného Slovenska a priľahlých regiónov ponúknuť tú najlepšiu alternatívu pre cesty do mno-hých destinácií v rámci celého sveta. Cesta z Košíc do Varšavy trvá len hodinu a desať minút. Navyše, LOT ponúkne služby vo vysokej kvalite. Tešíme sa, že otvorením linky Varšava – Košice sa zintenzívni prúd cestujúcich medzi Poľskom a východným Slovenskom na úrovni obchodu, i z hľadiska cestovného ruchu,” povedal Adrian Kubicki, riaditeľ komunikácie v spoločnosti LOT.

LOT bude prevádzkovať lety do Košíc šesťkrát týždenne. Odlety z Košíc sú naplánované na 5:35 ráno a spiatočné lety budú z Varšavy štartovať večer o 22:35. Vďaka takto nastavenému letovému poriadku môžu zákazníci spoločnosti LOT využívať všetky ranné odlety a večerné prílety v rámci Európy, čo umožní biznis cestujúcim absolvovať služobné cesty v priebehu jedného dňa vďaka skorým ranným odletom a neskorým večerným príletom.

DSC_0731upr

„Spojenie Varšava – Košice so spoločnosťou LOT predstavuje významný príspevok do rozvoja leteckej dostupnosti východného Slovenska. Je vynikajúce, že touto linkou sa Košice nespájajú len s Varšavou, ale aj množstvom ďalších atraktívnych destinácií, ktoré budú na dosah cestujúcim z našej spádovej oblasti vďaka bohatej ponuke spoločnosti LOT. Na druhej strane, Sme hrdí na to, že môžeme slúžiť ako vstupná brána na východné Slovensko pre poľských i ostatných návštevníkov smerujúcich do Košíc, Vysokých či Nízkych Tatier alebo iných oblastí nášho krásneho regiónu,” povedal Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice.

Lety budú prevádzkované moderným lietadlom typu Bombardier Q400 s kapacitou 78 miest. LOT je jediným dopravcom, ktorý zo svojho “hubu” vo Varšave ponúka na letoch na krátke trate v rámci Európy až tri cestovné triedy, s ohľadom na potreby a očakávania rôznych typov cestujúcich.

Juraj Toth
Foto: Rado Mlýnek

DSC_0721upr