Wizz oslavuje v Košiciach

Košice, 6. október 2016 –Wizz Air, najväčšia nízkonákladová spoločnosť v strednej a východnej Európe, dnes vstúpila do štvrtého roku svojho pôsobenia v Košiciach a oslavuje významný míľnik v podobe 444,444. cestujúceho na svojich košických linkách.

Prvý let WIZZ z Košíc sa uskutočnil v septembri 2013 a po dvoch rokoch úspešnej prevádzky sa 5. júna 2015 stali Košice dvadsiatou základňou Wizz Air-u. Otvorením základne priniesol WIZZ do Košíc jedno lietadlo Airbus A320 a 36 priamych pracovných pozícii s množstvom ďalších príležitostí.

V súčasnosti Wizz Air ponúka z Košíc tri linky do Veľkej Británie a spája metropolu východného Slovenska s Bristolom, Doncasterom Sheffieldom a londýnskym letiskom Luton. V roku 2015 odviezol Wizz Air na košických linkách viac ako 175,000 cestujúcich čo predstavuje podporu viac ako 130 nových lokálnych pracovných pozícii*.

Odpoveďou na rastúci dopyt po službách WIZZ-u zo strany slovenských zákazníkov bolo v septembri 2015 spustenie slovenskej verzie internetovej stránky wizzair.com, čo výrazne prispelo k zjednodušeniu rezervovania leteniek a priamej komunikácii so slovenskými klientmi. Letenky z a do Košíc je možné rezervovať na wizzair.com už od 19.99**

LINKY WIZZ AIR V KOŠICIACH

Destinácia Dni Ceny od**
Bristol Pondelok, Piatok EUR 19.99
Doncaster Sheffield Utorok, Sobota EUR 19.99
Londýn Luton Pondelok, Utorok,
Streda, Štvrtok, Piatok,
Sobota, Nedeľa
EUR 19.99

Tamara Vallois, riaditeľka komunikácie Wizz Air, povedala: “Je pre nás veľkým potešením osláviť tento významný míľnik v Košiciach. Prvý let z Košíc sa uskutočnil pred viac ako tromi rokmi a odvtedy sme na našich nízkonákladových linkách odviezli viac ako 400,000 cestujúcich, čo prispelo k neustále rastúcej popularite našich spojení. Počet našich cestujúcich narástol o 26% za prvých 9 mesiacov roka 2016, ak porovnávame s rovnakým obdobím minulého roka. Ostávame verní Košiciam a naše domáce posádky v Košiciach sa tešia na privítanie každého jedného cestujúceho na palube lietadiel Wizz Air s úsmevom!”

Michael Tmej, generálny riaditeľ a predseda predstavensva Letiska Košice, povedal: “Po viac ako trojročnej spolupráci môžme smelo skonštatovať, že v spolupráci s Wizz Air-om a našimi partnermi, sme vytvorili dlhodobé a udržateľné partnerstvo, ktoré otvára nové horizonty pre mesto Košice a okolitý region. Tešíme sa na ďalší rozvoj leteckej dostupnosti východného Slovenska spolu s našimi priateľmi z Wizz Air-u.”

dsc_0645