Vitajte v Košiciach

Košice Noc múzeí a galérií

Košice – druhé najväčšie mesto na Slovensku, Európske mesto kultúry 2013, Európske mesto športu 2016, dejisko Majstrovstiev sveta v orientačnom behu veteránov 2020 a Európskeho olympijského festivalu mládeže 2021, a rozhodne tá najlepšia destinácia, ak chcete objaviť skrytý poklad Európy. Najdlhšia pešia zóna na Slovensku, jedinečná Spievajúca fontána, najstaršia reštaurácia na Slovensku a takmer 300 kaviarní v centre mesta – to je iba zlomok toho, čo môžete v Košiciach vidieť.

Košické rozprávkové Vianoce (5. – 23. december)

Košice Airport Magazine Košické VianoceAk hľadáte tú pravú rozprávkovú atmosféru, v Košiciach ju nájdete počas celého adventu. Hlavná ulica, výnimočná vďaka svojim nádherným historickým budovám, sa premení na vianočnú krajinku, v ktorej budú hlavnými postavami skvelý program, živý Betlehem, varené vínko, medovina, perníčky, primátorský punč, výborné jedlo, ručne vyrábané darčeky a najmä skvelá sviatočná atmosféra.

Pod Vianočným stromčekom pred Immaculatou i na pódiu pri Dolnej bráne sa predstavia tie najšikovnejšie košické školy i slávni hudobníci, ktorí v rytme vianočných kolied rozozvučia celé Staré mesto.

19. 5. Košická noc múzeí a galérií

Košické múzeá a galérie opäť otvoria na jednu noc svoje brány, aby ste sa mohli preniesť do dôb minulých a pozrieť si, ale aj vyskúšať, prečo bola minulosť taká výnimočná, a to každý rok v jednotnej téme, ktorá je špecifická pre toto podujatie iba v Košiciach.

8. – 10. 6. Košice Gurmán Fest

Košice Gurmán FestNajobľúbenejší gurmánsky festival sa vracia do Košíc! Už 8. ročník Košice Gurmán Festu opäť prinesie na východ Slovenska vynikajúce jedlá od popredných šéfkuchárov i reštaurácií, v kombinácii s úžasnou hudbou a príjemným prostredím. Počas troch víkendových dní sa Mestský park pri Železničnej stanici premení na domov desiatkov stánkov plných tých najlepších pochutín, s akými sa môžete na Slovensku stretnúť. Okrem nich sa môžete tešiť aj na bohatý program, ktorý vám kulinárske zážitky spríjemní.

Autor a foto: Visit Košice