Košice budú mať novú linku do Nemecka so spoločnosťou Eurowings

eurowings-nova-linka-2

Letisko Košice uspelo v internetovom hlasovaní v rámci projektu “Vote and Fly!” („Hlasuj a leť!“) nemeckej leteckej spoločnosti Eurowings. Vo finále získalo necelých 20 000 hlasov a predbehlo tak írsky Cork a nemecký Friedrichshafen.

Vďaka tomu sa už od zimného letového poriadku 2018/2019, t.j. od konca októbra 2018 bude lietať na pravidelnej linke z Košíc do Nemecka na palube leteckej spoločnosti Eurowings. Konkrétna destinácia v Nemecku bude oznámená v najbližšom čase.

Eurowings je nízkonákladová letecká spoločnosť, ktorá bola v roku 2017 vyhlásená za najlepšiu nemeckú aerolinku. Lieta do vyše 160 destinácií vo viac ako 50 krajinách.

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Michael Tmej: „Chcem sa úprimne poďakovať všetkým, ktorí nám v súťaži „Vote & Fly“ poslali svoj hlas. Potvrdilo sa, že ak sa Slováci spoja, vedia dokázať veľké veci. Nemecko je pre celé východné Slovensko mimoriadne dôležitý trh a sme veľmi vďační všetkým hlasujúcim, že aj vďaka nim budeme s Nemeckom spojení priamou leteckou linkou na palube spoločnosti Eurowings.“ 

autor: Juraj Toth

 

eurowings-nova-linka-2