Hranica 300 tisíc cestujúcich za mesiac nebola v charterovej sezóne problémom

Po letnej dovolenkovej sezóne 2019 prichádza na rad bilancovanie. Júl aj august tohto roka nás na Letisku M. R. Štefánika príjemne prekvapili.

2. najsilnejší júl v histórii
Júl sa stal druhým najsilnejším mesiacom v histórii nášho letiska. Uskutočnilo sa spolu 3 372 letov a vybavilo sa 331 133 cestujúcich, čo je druhý najvyšší počet cestujúcich v júli od vzniku letiska. Tristo tisícovú hranicu pasažierov sa pritom doposiaľ podarilo prekročiť v júli na letisku v celej 68-ročnej histórii len po štvrtý raz.

Top destinácie
Počas prvého mesiaca letných prázdnin sa stala najvyhľadávanejšou destináciou turecká Antalya. Nasledovali lety do Londýna, dovolenkové destinácie Burgas v Bulharsku, Hurghada v Egypte, a prvú päťku top destinácií v júli uzatvára írsky Dublin.

300 tisíc cestujúcich pokorených
Počas druhého letného mesiaca — augusta — naším letiskom prešlo 326 250 cestujúcich. Je to 2. najvyšší augustový výsledok počtu cestujúcich na prílete a odlete v celej histórii letiska. Hranicu 300 tisíc cestujúcich sa podarilo v auguste za celých 68 rokov existencie letiska prekonať len vlani, a tento rok opäť.

Bilancovanie ôsmich mesiacov
V auguste sa uskutočnilo 3 315 letov, od začiatku roka do konca augusta dokopy 19 770 odletov a pristátí. Počet cestujúcich počas prvých ôsmich mesiacov roka spolu vzrástol na 1 602 135 pasažierov, čo je približne o 10 tisíc cestujúcich viac ako vlani v rovnakom období. Najviac ľudí cestovalo do destinácií Londýn, Antalya, Dublin, Kyjev či Moskva a z nich. Našim cestujúcim ďakujeme za prejavenú dôveru a veríme, že si svoju leteckú linku nájdu aj v zimnej sezóne.