Wizz Air sa vracia na úspešnú linku Košice – Doncaster Sheffield

Po troch rokoch letecká spoločnosť Wizz Air reštartuje prevádzku svojej úspešnej linky Košice – Doncaster Sheffield. Prvý let po trojročnej prestávke na tejto úspešnej linke sa uskutočnil v piatok 28. mája.

Lietadlo typu Airbus A320 s 181 cestujúcimi na palube pristálo v Košiciach o 20:39. Následne o 21:15 lietadlo nabralo smer Doncaster Sheffield so 129 cestujúcimi na palube.

Linku Košice – Doncaster Sheffield bude Wizz Air prevádzkovať dvakrát týždenne, s odletom z Košíc vždy v pondelok a piatok. Nasadzované na ňu bude lietadlo typu Airbus A320 s kapacitou 180 miest alebo Airbus A321 s kapacitou 230 miest.. Letenky od 9,99 EUR (jednosmerne vrátane poplatkov) sú v predaji na www.wizzair.com.

Úplne prvý let z Košíc do Doncasteru Sheffield sa uskutočnil ešte v júni 2015 a do pozastavenia linky v máji 2018 na nej Wizz Air prepravil desaťtisíce spokojných cestujúcich. Dôvodom pozastavenia linky bolo rozhodnutie vedenia spoločnosti Wizz Air o zrušení základne v Košiciach.

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice: „Prakticky od momentu kedy bola linka Košice – Doncaster Sheffield pred tromi rokmi pozastavená sme začali pracovať na jej obnovení. Boli sme totiž presvedčení, že má silný potenciál, čo potvrdzovali aj naše štatistiky. Paradoxne sme sa dočkali jej znovuotvorenia v období ešte stále pretrvávajúcej najväčšej krízy v dejinách leteckého priemyslu. Sme veľmi radi, že Wizz Air sa na túto linku vracia a opäť tak umožní častejšie stretávanie rodín z oboch regiónov a postupne aj podporu cestovného ruchu a rast obchodných príležitostí.“

V súvislosti s blížiacou sa letnou dovolenkovou sezónou sa predpokladá, že tento rok by dovolenkári z východného Slovenska mohli lietať do 8 destinácií v 6 krajinách:

  • Antalya v Turecku
  • Burgas v Bulharsku
  • Heraklion a Rodos v Grécku
  • Hurghada a Marsa Alam v Egypte
  • Larnaca na Cypre
  • Monastir v Tunisku

Bližšie informácie sú dostupné v cestovných kanceláriách.

V najbližších týždňoch sa v Košiciach očakáva aj zvýšená aktivita spoločnosti Ryanair, ktorá k aktuálne prevádzkovanej linky na letisko Londýn Stansted pridá obnovené linky do Liverpoolu a do Prahy. Zároveň otvorí úplne nové spojenie na letisko Varšava Modlin. Spolu tak ponúkne až 11 odletov týždenne do 4 destinácií. Letisko Londýn Stansted je možné využiť aj na prestup do dovolenkových destinácií Ryanairu ako napríklad Paphos na Cypre, Alghero na Sardínii a mnoho ďalších.

Naďalej aj počas leta budú platiť pre všetky letecké spoločnosti všeobecne platné pravidlá nosenia rúšok  počas celej doby letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov. Rovnaké pravidlá platia aj pre pohyb cestujúcich v priestoroch terminálu letiska Košice.

Povinnosti týkajúce sa testov a očkovania sú spresnené na webových stránkach leteckých dopravcov.