Zimný letový poriadok letiska Košice s ôsmimi pravidelnými linkami

Košice, 23. október 2015 – V nedeľu 25. októbra vstupuje do platnosti zimný letový poriadok 2015/2016. Z Košíc sa bude na pravidelných linkách lietať do ôsmich európskych destinácií, čo je najviac v celej histórii letiska Košice. 

Oproti vlaňajšiemu zimnému letovému poriadku sa počet pravidelných letov zdvojnásobil. K Viedni, Prahe, Bratislave a Londýnu pribudli v priebehu tohto roka Kyjev (4x týždenne s Českými aerolíniami) a tri nové destinácie spoločnosti Wizz Air (Miláno Bergamo, Doncaster Sheffield a Bristol, všetky 2x týždenne), ktoré boli spustené vďaka tomu, že Wizz Air v júni otvoril v Košiciach základňu pre svoj Airbus A320.

Novinkou oproti letnému letovému poriadku 2015 je zvýšenie frekvencie na vnútroštátnej linke Košice – Bratislava. České aerolínie pridávajú dve spojenia (utorok a štvrtok popoludní) a najväčšie slovenské metropoly tak budú spojené leteckou linkou každý pracovný deň.

Celkový prehľad destinácií a frekvencií:

Destinácia Dopravca Frekvencia
Viedeň Austrian Airlines 10x týždenne
Bratislava České aerolínie 8x týždenne
Praha České aerolínie 18x týždenne
Kyjev České aerolínie 4x týždenne
Londýn Luton Wizz Air 7x týždenne
Miláno Bergamo Wizz Air 2x týždenne
Doncaster Sheffield Wizz Air 2x týždenne
Bristol Wizz Air 2x týždenne

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice, Michael Tmej: „V historicky najúspešnejšom roku 2008 prešlo letiskom Košice takmer 600 tisíc cestujúcich. Celoročne prevádzkovaných pravidelných liniek však bolo „len“ šesť. Keďže v súčasnosti sa z Košíc pravidelne lieta do ôsmich destinácií, v tomto smere sme už najúspešnejší rok prekonali. Verím, že postupnými krokmi sa čoskoro dostaneme aj k prekonaniu 600-tisícovej hranice vybavených cestujúcich. Nebude to ani tento ani budúci rok, ale sme na dobrej ceste k tomuto cieľu.”

Šéf marketingu Juraj Toth pridal informáciu o nedávnom úspechu košického letiska: “Vodná brána, ktorou sme oslávili otvorenie novej linky do Bristolu bola v týždennej súťaži renomovaného leteckého portálu anna.aero vyhlásená ako najlepšia. V konkurencii letísk z celého sveta sme v tejto súťaži uspeli už druhýkrát v priebehu tohto roka, čo je skvelá vizitka pre letisko Košice a pre tím našich hasičov, ktorým ďakujeme za výborne odvedenú prácu.“