Letiskom Košice za prvý polrok prešlo vyše 270 tisíc cestujúcich 

Košice, 9. júl 2024 

Bránami letiska Košice prešlo za obdobie január – jún tohto roka 271 077 cestujúcich. To predstavuje  medziročný nárast o 9,4 % a v porovnaní s predcovidovým rokom 2019 ide o nárast až o 23,5 %. Vyše 216 tisíc cestujúcich využilo pravidelné linky do jednej z deviatich destinácií (Dublin, Liverpool,  Londýn Luton, Londýn Stansted, Praha, Varšava, Viedeň, Zürich, Zadar). Ďalších, vyše 52 tisíc  cestujúcich letelo z resp. do Košíc na charterových letoch. 

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak: „Naše štatistiky  potvrdzujú, že ani po rekordnom roku 2023 apetít východniarov po leteckej doprave neutícha. Veľmi  nás teší, že rastie počet cestujúcich na pravidelných i charterových letoch, vďaka čomu sme  zaznamenali najúspešnejší prvý polrok i najúspešnejší jún v histórii letiska Košice. Ďakujeme za  dôveru všetkým cestujúcim, ktorí si zvolili letisko Košice ako letisko prvej voľby.“  

V prvej polovici roka bol najsilnejším mesiacom jún s 90 995 vybavenými cestujúcimi. Práve v júni sa  naplno rozbehla letná dovolenková sezóna. V ponuke cestovných kancelárií je pre zájazdy s odletom  z Košíc dostupných 17 destinácií v 11 krajinách: v Albánsku (Tirana), Turecku (Antalya, Izmir),  Bulharsku (Burgas), Grécku (Heraklion, Rodos, Thessaloniki, Zakynthos, Patras), Chorvátsku (Brač),  Čiernej Hore (Podgorica), Egypte (Hurghada, Marsa Matruh), Španielsku (Palme de Mallorca),  Taliansku (Lamezia Terme), Tunisku (Monastir) a na Cypre (Larnaca).  

Zájazdy a letenky sú dostupné prostredníctvom cestovných kancelárií a leteckých agentúr. Túto  ponuku dopĺňa pravidelné spojenie Košíc s chorvátskym Zadarom, ktoré až do 29. septembra dvakrát  týždenne (vždy v stredu a v nedeľu) prevádzkuje spoločnosť Ryanair. Populárne sú tiež destinácie  ako Malaga, Barcelona, Paríž, či Rím, do ktorých sa dá z Košíc odletieť s pohodlným prestupom vo  Viedni, Zürichu, či Varšave. Počas letných mesiacov sa z Košíc vďaka ponuke sieťových dopravcov 

Austrian Airlines, LOT Polish Airlines a SWISS častejšie lieta aj do Severnej Ameriky. Medzi  najobľúbenejšie destinácie patria New York, Los Angeles, Miami a Toronto.

Letný letový poriadok 2024 na letisku Košice: 

Swiss International Air Lines 3x týždenne do Zürichu a ďalej v rámci jej širokej siete  destinácií v Európe, USA, Kanade, Ázii a Afrike. 

LOT Poľské aerolínie 6x týždenne do Varšavy a ďalej v rámci jej širokej siete destinácií  v Európe, USA, Kanade a Ázii. 

Austrian Airlines 14x týždenne do Viedne a ďalej v rámci ich širokej siete destinácií v  Európe, USA, Kanade a Karibiku. 

Ryanair do destinácií: Londýn Stansted (5x týždenne), Praha (5x týždenne), Liverpool  (2x týždenne), Dublin (2x týždenne), Zadar (2x týždenne do 29. septembra)  Wizz Air do destinácie Londýn Luton (4x týždenne).